Brief van de Voorzitter aan de voorzitter van de Kiesraad - Voorstel van wet van de leden Sneller en Kathmann tot wijziging van de Kieswet in verband met de permanente invoering van de mogelijkheid voor kiezers om gedurende twee dagen voorafgaand aan de dag van de stemming vervroegd te stemmen in het stemlokaal (Wet vervroegd stemmen in het stemlokaal)

Deze brief is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 36047 - Initiatiefvoorstel Wet vervroegd stemmen in het stemlokaal i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Brief van de Voorzitter aan de voorzitter van de Kiesraad
Document­datum 03-02-2023
Publicatie­datum 03-02-2023
Kenmerk 36047, nr. ?
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer

Voorzitter

DER STATEN-GENERAAL

Kiesraad

T.a.v. de Voorzitter Dhr. drs. W.J. Kuijken Postbus 20011

2500 ea Den Haag t 070 318 30 33

Postbus 20018

2500 EA Den Haag

Den Haag, 2 februari 2023

Geachte heer Kuijken,

In haar vergadering van dinsdag 31 januari jl., heeft de Tweede Kamer besloten advies te vragen aan de Kiesraad over het initiatiefwetsvoorstel van de leden Sneller en Kathmann tot wijziging van de Kieswet in verband met de permanente invoering van de mogelijkheid voor kiezers om gedurende twee dagen voorafgaand aan de dag van de stemming vervroegd te stemmen in het stemlokaal (Wet vervroegd stemmen in het stemlokaal) (Kamerstuk 36 047).

Namens de Kamer vraag ik u aan dit verzoek te voldoen. Een afschrift van het wetsvoorstel treft u ingesloten aan.

Met vriendelijke groet,

Vera Bergkamp

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.