Uitnodiging ambassadeursconferentie 29 maart 2023

1.

Kerngegevens

Officiële titel Uitnodiging ambassadeursconferentie 29 maart 2023
Document­datum 02-02-2023
Publicatie­datum 02-02-2023
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer

Commissie BuZa

DER STATEN-GENERAAL

Aan de voorzitters van de vaste commissies van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 2 februari 2023

Betreft:

Ambassadeursconferentie op 29 maart 2023

Geachte commissievoorzitter,

Woensdag 29 maart 2023 ontvangen de Eerste en Tweede Kamer de Nederlandse ambassadeurs in het kader van de jaarlijkse ambassadeursconferentie. De voorzitters van de commissies Buitenlandse Zaken van beide Kamers nodigen alle Kamerleden uit om aan deze conferentie deel te nemen. Deze bijeenkomst is met name ook bedoeld voor Kamerleden die in hun reguliere Kamerwerk minder vaak contact hebben met de Nederlandse ambassadeurs.

De ambassadeursconferentie biedt alle leden van de Eerste en Tweede Kamer de mogelijkheid om kennis te maken met de (140) Nederlandse ambassadeurs en met hen op informele wijze van gedachte te wisselen over de werkzaamheden op de ambassades en de relatie daarvan met de politieke besluitvorming in Nederland. De conferentie start om 14.45 uur en vindt plaats in New Babylon in Den Haag. De bijeenkomst in New Babyion (tot ca. 17.00 uur) wordt gevolgd door een borrel op dezelfde locatie (tot uiterlijk 18.00 uur).

De bijeenkomst in New Babyion bestaat uit drie opeenvolgende gespreksrondes van ca. 30 minuten. Elke gespreksronde bestaat uit 15 groepjes van Kamerleden en ambassadeurs, waarbij elk groepje een ander onderwerp bespreekt. De Kamerleden wisselen na elke ronde van groepje, en dus van onderwerp (met andere ambassadeurs).

Ik verzoek u deze bijeenkomst te bespreken in de procedurevergadering van uw commissie. Graag verneem ik uiterlijk 2 maart of uw commissie een specifiek onderwerp aan wenst te melden voor de gesprekken met de ambassadeurs. Naast buitenlandpolitieke onderwerpen kunnen op deze bijeenkomst namelijk ook meer binnenlandspolitieke thema's worden besproken. Voorts verzoek ik u onder de leden van uw commissie de belangstelling te inventariseren voor deelname aan de ambassadeursconferentie, inclusief de wens om na afloop te blijven voor de borrel.

Met vriendelijke groeten,

De voorzitter van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, Rudmer Heerema

Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

  • T. 
    070-3182211

 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.