Verzoek om een kabinetsappreciatie (uiterlijk aanstaande maandag 6 februari 2023) op het (aangenomen) gewijzigde amendement-Van der Woude c.s. (35 654, nr. 17) over het toevoegen van de mogelijkheid van selectie en loting volgens het Klaas Visser-model. (De stemming over het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met het toevoegen van decentrale loting als selectiemethode voor opleidingen met capaciteitsfixus in het hoger onderwijs (35765) vindt plaats op 7 februari 2023) - Wijziging van de Tijdelijke wet verkiezingen covid-19 ten behoeve van de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer in 2021 (Tijdelijke wet Tweede Kamerverkiezing covid-19)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek om een kabinetsappreciatie (uiterlijk aanstaande maandag 6 februari 2023) op het (aangenomen) gewijzigde amendement-Van der Woude c.s. (35 654, nr. 17) over het toevoegen van de mogelijkheid van selectie en loting volgens het Klaas Visser-model. (De stemming over het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met het toevoegen van decentrale loting als selectiemethode voor opleidingen met capaciteitsfixus in het hoger onderwijs (35765) vindt plaats op 7 februari 2023)
Document­datum 02-02-2023
Publicatie­datum 02-02-2023
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Den Haag, 1 februari 2023

Aan de griffier van de commissie voor OCW

Betreft: verzoek om een e-mailprocedure

Geachte griffier,

Bij de stemmingen gisteren heeft mijn fractie gevraagd om uitstel van de stemmingen over het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met het gewijzigde amendement-Van der Woude (17,I) over het zogenoemde Klaas Visser-model. Zeker nu de naamgever Klaas Visser in het NRC-Handelsblad van heden heeft laten weten: “Zo is mijn model niet bedoeld” is onze twijfel alleen maar groter geworden of wij wel vóór deze wetswijziging kunnen zijn als dit amendement wordt aangenomen. Daarom is ons verzoek om namens de commissie de minister in een brief nader uitéén te laten zetten hoe hij dit gewijzigde amendement beoordeelt. Kunt u daartoe een e-mail procedure starten? Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groeten,

Namens de fracties van de PvdA en GroenLinks

Habtamu de Hoop


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.