Stemmingen Wijziging van de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (wijziging maximering huurprijsverhoging geliberaliseerde huurovereenkomsten)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Stemmingen Wijziging van de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (wijziging maximering huurprijsverhoging geliberaliseerde huurovereenkomsten)
Document­datum 08-12-2022
Publicatie­datum 08-12-2022
Nummer HTK20222023-33-41
Kenmerk 36218; 36218;5; 36218;6
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (wijziging maximering huurprijsverhoging geliberaliseerde huurovereenkomsten) (36218).

(Zie wetgevingsoverleg van 7 december 2022.)

De voorzitter:

Mevrouw Bikkerman, u staat er opeens.

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SP, GroenLinks, Volt, DENK, Fractie Den Haan, de PvdA, de PvdD, Lid Gündogan, D66, Lid Omtzigt, de ChristenUnie, de VVD, de SGP, het CDA, BBB, JA21 en de PVV voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Mevrouw Bikker (ChristenUnie):

Nou, Bikker. Bikkerman, daar heb ik dan thuis nog een gesprek over.

(Hilariteit)

Mevrouw Bikker (ChristenUnie):

Voorzitter. Nu zojuist met brede steun van de Kamer mijn motie is aangenomen, die ontraden was, ontvang ik graag een brief van het kabinet over hoe het deze denken uit te gaan voeren.

De voorzitter:

Dank u wel. We zullen dit doorgeleiden naar het kabinet.

In stemming komt het amendement-Beckerman (stuk nr.

6, I) tot het invoegen van een artikel 0I.

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SP, GroenLinks, BIJ1, DENK, Fractie Den Haan, de PvdA, de PvdD, Lid Omtzigt, BBB, de PVV en FVD voor dit amendement hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 6 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Nijboer (stuk nr. 5).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SP, GroenLinks, BIJ1, Volt, DENK, Fractie Den Haan, de PvdA, de PvdD, BBB, de PVV en FVD voor dit amendement hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

Tweede Kamer

33-41-1

Stemmingen Wijziging van de Uitvoeringswet huurprijzen woonruimte (wijziging maximering huurprijsverhoging 8 december 2022 geliberaliseerde huurovereenkomsten) TK 33


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.