Verzoek om uitleg te geven over de gang van zaken over de toezending van de brief met enkele bijlagen met betrekking tot de Fraudesignaleringvoorziening

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verzoek om uitleg te geven over de gang van zaken over de toezending van de brief met enkele bijlagen met betrekking tot de Fraudesignaleringvoorziening
Document­datum 03-06-2022
Publicatie­datum 03-06-2022
Commissie(s) Financiën (FIN)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Voorzitter

I Tweede Kamer

der staten-generaal

Ministerie van Financiën

T.a.v. staatssecretaris Van Rij

Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Postbus 20018

Postbus 20201 2500 EE Den Haag

2500 EA Den Haag

070 318 20 00

ë voorzitter(§tweedekamer.nl

Den Haag, 3 juni 2022

1 www.tweedekamer.ni

Betreft: brief m.b.t. Fraudesignaleringvoorziening

Geachte heer Van Rij,

Op maandag 30 mei 2022 stuurde u om 14.56 uur de Kamer een uitgebreide brief met enkele bijlagen met betrekking tot de Fraudesignaleringvoorziening. Tegelijkertijd verschenen er op dezelfde dag diverse publicaties in de media vanaf 15.00 uur, hetgeen duidelijk maakt dat de pers eerder over de inhoud van deze kabinetsbrief is geïnformeerd dan de Tweede Kamer.

Het lid Leijten (SP) heeft hier aanleiding in gezien mondelinge vragen aan te melden voor het vragenuur van 31 mei 2022. Ik wil u vragen om uitleg te geven over deze gang van zaken en hierover de Kamer binnen twee weken te informeren. Daarbij wijs ik u in dit verband alvast op dat het evident is dat een Kamerbrief sturen enkele minuten voordat de pers uitgebreid kan publiceren over de inhoud daarvan, geen blijk geeft van een correcte opvatting over de informatiepositie van de Kamer in dezen.

Een afschrift van deze brief stuur ik aan de minister-president, aan de vaste Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en aan de Werkgroep Informatieafspraken van de Tweede Kamer.

Met vriendelijke groet,

Vera Bergkamp

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.