35531, nr. 30 - Motie Grinwis/Erkens over een oplossing voor aardwarmteprojecten die in de knel dreigen te komen door de huidige maximale SDE++-realisatietermijn - Wijziging van de Mijnbouwwet (aanpassing van het vergunningsstelsel voor opsporen en winnen van aardwarmte)

Deze motie werd op 17 februari 2022 ingediend door het Tweede Kamerlid Pieter Grinwis (CU) i bij de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van de Mijnbouwwet (aanpassing van het vergunningsstelsel voor opsporen en winnen van aardwarmte) en was mede ondertekend door Silvio Erkens (VVD) i.
 
Het zgn. dictum luidt als volgt:
 

verzoekt de regering te bezien of het mogelijk is om voor bestaande aardwarmteprojecten die in de knel dreigen te komen door de huidige maximale realisatietermijn in de SDE++ in een oplossing te voorzien;

verzoekt de regering voor toekomstige SDE-beschikkingen te bezien of -zo snel mogelijk en in ieder geval voor de opening van de SDE-ronde van 2023 - een realisatietermijn van vier jaar plus een mogelijke verlenging van twee jaar mogelijk gemaakt kan worden.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 17 februari 2022, motie, nr. 30     KST3553130
Motie Grinwis/Erkens over een oplossing voor aardwarmteprojecten die in de knel dreigen te komen door de huidige maximale SDE++-realisatietermijn
 

2.

Dossier