35531, nr. 26 - Amendement Boulakjar over afstemming met de Minister van Infrastructuur en Waterstaat bij afwijken van advies provincies - Wijziging van de Mijnbouwwet (aanpassing van het vergunningsstelsel voor opsporen en winnen van aardwarmte)

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging van de Mijnbouwwet (aanpassing van het vergunningsstelsel voor opsporen en winnen van aardwarmte) werd op 1 februari 2022 ingediend door het Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar (D66) i. De tekst werd op 17 februari 2022 gewijzigd.
 
De toelichting van de indiener op het gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft systeemverantwoordelijkheid voor de publieke drinkwatervoorziening op basis van de Drinkwaterwet. Indien de Minister van Economische Zaken en Klimaat voornemens is om geheel of op onderdelen afwijkend te besluiten ten opzichte van de advisering van provincies, die op uitvoeringsniveau verantwoording hebben voor de drinkwatervoorziening, dan is het gewenst dat de Minister van Intrastructuur en Waterstaat hierin vanuit die systeemverantwoordelijkheid wordt geïnformeerd.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 17 februari 2022, gewijzigd amendement, nr. 26     KST3553126
Gewijzigd amendement Boulakjar ter vervanging van nr. 14 over informeren Minister van Infrastructuur en Waterstaat bij afwijken van advies provincies
 

2.

Dossier