35531, nr. 25 - Amendement Kröger c.s. over geen nieuwe opsporings-, en winningsvergunningen voor het winnen van delfstoffen - Wijziging van de Mijnbouwwet (aanpassing van het vergunningsstelsel voor opsporen en winnen van aardwarmte)

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging van de Mijnbouwwet (aanpassing van het vergunningsstelsel voor opsporen en winnen van aardwarmte) werd op 31 januari 2022 ingediend door de Tweede Kamerleden Suzanne Kröger (GL) i, Sandra Beckerman (SP) i, Henk Nijboer (PvdA) i en Lammert van Raan (PvdD) i. De tekst werd op 17 februari 2022 gewijzigd.
 
De toelichting van de indieners op het gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

Dit amendement regelt dat geen nieuwe opsporings-, en winningsver-gunningen meer worden verleend voor het winnen van delfstoffen onder de Waddenzee, Noordzeekustzone, Waddeneilanden en het werelderf-goedgebied Waddenzee. Daarnaast regelt dit amendement dat op grond van bestaande winningsvergunningen geen instemming met nieuwe winningsplannen wordt verleend en geen uitbreiding meer kan plaatsvinden van bestaande delfstofwinningsprojecten door wijziging van het winningsplan.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 17 februari 2022, gewijzigd amendement, nr. 25     KST3553125
Gewijzigd amendement Kröger c.s. ter vervanging van nr. 12 over geen nieuwe opsporings-, en winningsvergunningen voor het winnen van delfstoffen
 

2.

Dossier