Lijst van vragen inzake budgettaire mutaties van de begrotingsstaat van het Defensiematerieelbegrotingsfonds (K) sinds de tweede suppletoire begroting 2021 (Kamerstuk 35925-K-8) - Vaststelling van de begrotingsstaat van het Defensiematerieelbegrotingsfonds voor het jaar 2022

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35925 K - Vaststelling begroting Defensiematerieel­begrotingsfonds 2022 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Lijst van vragen inzake budgettaire mutaties van de begrotingsstaat van het Defensiematerieelbegrotingsfonds (K) sinds de tweede suppletoire begroting 2021 (Kamerstuk 35925-K-8)
Document­datum 19-01-2022
Publicatie­datum 19-01-2022
Kenmerk 35925-K, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35925-K Vaststelling van de begrotingsstaat van het Defensiematerieelbegrotingsfonds voor het jaar 2022

nr. Lijst van vragen en antwoorden

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Defensie heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van Defensie over de Wijziging van de begrotingsstaat van het Defensiematerieelbegrotingsfonds (K) voor het jaar 2021 (Incidentele suppletoire begroting) (35925-K, nr. 1) en de brief Budgettaire mutaties van de begrotingsstaat van het Defensiematerieelbegrotingsfonds (K) sinds de tweede suppletoire begroting 2021 (Kamerstuk 35 925 K, nr. 8).

De daarop door de minister gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Waarnemend voorzitter van de commissie,

De Roon

Adjunct-griffier van de commissie,

Mittendorff

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Is de betaling van BTW voor de F-35 een uitgave aan de Nederlandse minister van Financiën? Om welk bedrag gaat het en waarover precies wordt het geheven? Was het niet voorzienbaar dat deze belasting moest worden betaald?

2

Kunt u per zogeheten IT-project aangeven hoeveel meer moet worden uitgegeven en waarom dat precies zo is?

3

Zijn kort-cyclische projecten voor 1 jaar goedkoper dan meerjarige contracten? Kunt u uw antwoord toelichten?

4

Kunt u per onderdeel of deelpost aangeven waaraan de extra middelen ter waarde van 60 miljoen euro voor artikel 4 (lucht materieel) worden uitgegeven? Zijn er behalve de NH-90 en de C-130 nog meer posten? Zo ja, welke?

1

5

Wat is de reden van de snellere facturering van afrekeningen van FMS voor de Chinook en Apache? Waarom was dat niet voorzienbaar?

1

6

Waarom is in een kennelijk later stadium besloten tot het aangaan van contracten voor meerdere jaren voor IT-projecten? Gaat het hier om dezelfde goederen? Zo ja, worden deze bedragen later terugverdiend of ingeboekt? Zo nee, wat is het verschil?

2

Feitelijke vragen Wijziging van de begrotingsstaat van het Defensiematerieelbegrotingsfonds (K) voor het jaar 2021 (Incidentele suppletoire begroting) (35925-K-1) 1/1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.