Brief regering; Voorhang ontwerp-AMvB rapportage man-vrouwverhouding in het bestuursverslag van grote vennootschappen - Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met het evenwichtiger maken van de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen van grote naamloze en besloten vennootschappen

Deze voorhang is onder nr. 15 toegevoegd aan wetsvoorstel 35628 - Evenwichtiger maken van verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in bestuur en de RvC van grote naamloze en besloten vennootschappen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met het evenwichtiger maken van de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen van grote naamloze en besloten vennootschappen; Brief regering; Voorhang ontwerp-AMvB rapportage man-vrouwverhouding in het bestuursverslag van grote vennootschappen
Document­datum 17-12-2021
Publicatie­datum 04-01-2022
Nummer KST3562815
Kenmerk 35628, nr. 15
Commissie(s) Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2021-2022

35 628

Nr. 15

Ontvangen ter Griffie op 17 december 2021.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur is aan de Kamer overgelegd tot en met 8 februari 2022.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan niet eerder worden gedaan dan op 9 februari 2022.

Bij deze termijn is rekening gehouden met derecesperiode van de Tweede Kamer.

Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met het evenwichtiger maken van de verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen in het bestuur en de raad van commissarissen van grote naamloze en besloten vennootschappen

BRIEF VAN DE MINISTER VOOR RECHTSBESCHERMING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 17 december 2021

Hierbij bied ik u, mede namens de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, aan de ontwerp-AMvB rapportage man-vrouwverhouding in het bestuursverslag van grote naamloze en besloten vennootschappen1.

Ingevolge artikel 2:391 lid 5 van het Burgerlijk Wetboek (hierna: BW) kunnen bij algemene maatregel van bestuur nadere voorschriften worden gesteld omtrent de inhoud van het bestuursverslag. Met deze ontwerp-AMvB wordt beoogd grote vennootschappen te verplichten in hun bestuursverslag te rapporteren over de man-vrouwverhouding in de raad van bestuur, de raad van commissarissen (de top) en de nader door de vennootschap te bepalen categorieën werknemers in leidinggevende functies (de subtop), de streefcijfers voor een evenwichtiger man-vrouwverhouding, het plan van aanpak en de behaalde resultaten.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven voorhangprocedure (artikel 2:391 lid 6 BW) en biedt uw Kamer de mogelijkheid zich uit te spreken over de ontwerp-AMvB voordat het aan de Afdeling advisering van de Raad van State zal worden voorgelegd. Op grond van deze bepaling geschiedt de voordracht aan de Koning ter verkrijging van het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over de ontwerp-AMvB niet eerder dan vier weken nadat het ontwerpbesluit aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

Met inachtneming van Aanwijzing 2.38 van de Aanwijzingen voor de regelgeving eindigt deze termijn van voorhang in verband met het kerstreces van uw Kamer op 8 februari 2022.

1 Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

kst-35628-15 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2021

Een gelijkluidende brief heb ik gezonden aan de Voorzitter van de Eerste

Kamer der Staten-Generaal.

De Minister voor Rechtsbescherming,

  • S. 
    Dekker

Tweede Kamer, vergaderjaar 2021-2022, 35 628, nr. 15 2


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.