35972 NL - wetsvoorstel
Schrappen van het instemmingsrecht van medezeggenschapsorganen bij de inzet van coronatoegangsbewijzen in het beroeps- en hoger onderwijs

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 23 november 2021 ingediend door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, De Jonge i.

 

In dit wetsvoorstel wordt een lid van de Wet publieke gezondheid (Wpg) geschrapt. In dit lid wordt bepaald dat de medezeggenschapsorganen van onderwijsinstellingen een instemmingsrecht hebben wanneer regels over de inzet van coronatoegangsbewijzen in het beroepsonderwijs (mbo) en het hoger onderwijs (ho) worden gesteld. Hierdoor kan de mogelijkheid om coronatoegangsbewijzen in te zetten worden uitgebreid naar deze sectoren. In een later stadium kan dan worden bepaald of daadwerkelijk tot inzet van coronatoegangsbewijzen wordt overgegaan, op welke sectoren dit van toepassing zal zijn en welke voorwaarden hiervoor zullen gelden.

1.

Volledige titel

Wijziging van de Wet publieke gezondheid in verband met het schrappen van het instemmingsrecht van medezeggenschapsorganen van onderwijsinstellingen bij de inzet van coronatoegangsbewijzen in het beroepsonderwijs en het hoger onderwijs

2.

Documenten

(26 stuks)

2 22 november 2021, voorstel van wet, nr. 2     KST359722
Voorstel van wet
 
2 22 november 2021, memorie van toelichting, nr. 3     KST359723
Memorie van toelichting
 
2 23 november 2021, koninklijke boodschap, nr. 1     KST359721
Koninklijke boodschap
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.