33824 Nota van wijziging inzake wetsvoorstel houdende regels inzake het elektronisch delen en benaderen van gegevens tussen zorgverleners in aangewezen gegevensuitwisselingen (Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg) - Samenvoeging van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik en wijziging van de grens tussen de provincies Utrecht en Zuid-Holland

Deze nota van wijziging is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 34824 - Samenvoeging van Leerdam, Vianen en Zederik en grenswijziging Utrecht en Zuid-Holland i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel 33824 Nota van wijziging inzake wetsvoorstel houdende regels inzake het elektronisch delen en benaderen van gegevens tussen zorgverleners in aangewezen gegevensuitwisselingen (Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg)
Document­datum 15-10-2021
Publicatie­datum 15-10-2021
Kenmerk 34824, nr. ?
Commissie(s) Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Pagina 1 van 1

34824 Wetsvoorstel houdende regels inzake het elektronisch delen en benaderen van gegevens tussen zorgverleners in aangewezen gegevensuitwisselingen (Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg)

Nota van wijziging

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

Enig artikel

Na artikel 1.5 wordt een artikel toegevoegd, luidende:

Artikel 1.6 (geen verplichting tot uitwisselen van gegevens)

De verplichtingen die bij of krachtens deze wet gelden omvatten in ieder geval niet de verplichting tot het uitwisselen van gegevens.

Toelichting

Onder meer uit de schriftelijke inbreng die op het wetsvoorstel is gekomen van leden van verschillende fracties en de uitvoeringstoets van de Autoriteit Persoonsgegevens, blijkt dat niet voor alle partijen duidelijk is dat bij of krachtens dit wetsvoorstel geen verplichting tot het uitwisselen van gegevens kan worden opgelegd aan zorgverleners. Door toevoeging van een nieuw artikel wordt daarom uitdrukkelijk bepaald dat deze wetgeving geen verplichting oplegt om gegevens uit te wisselen.

Dit laat onverlet dat op grond van andere wetgeving een zorgverlener wel degelijk gehouden kan zijn om gegevens uit te wisselen, omdat dit op grond van het verlenen van goede zorg noodzakelijk kan worden geacht.

De Minister van Volksgezondheid,

Welzijn en Sport,

H.M. de Jonge


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.