Verslag houdende een lijst van vragen over de Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (35850-IX)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen over de Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 35850-IX)
Document­datum 29-07-2021
Publicatie­datum 29-07-2021
Nummer NDSTK2021D22987
Kenmerk kenmerk NDSTK2021D22987
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

2021D22987 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Financiën, belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden. De vragen zijn op 10 juni 2021 voorgelegd aan de regering. Onder het voorbehoud dat de regering op de gestelde vragen tijdig en genoegzaam zal hebben geantwoord, acht de commissie de openbare beraadslaging over dit wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie,

Tielen

De adjunct-griffier van de commissie,

Freriks

Nr Vraag

1    Op welke termijn zullen, in navolging van aanbevelingen van de Algemene Rekenkamer, de risicoregelingen worden geëvalueerd met het oog op het gebruik in een crisissituatie en zal bijgevolg de meerwaarde van aanpassingen van het beleidskader aan de specifieke omstandigheden van een crisissituatie, dan wel het instellen van een apart beleidskader, opvolging krijgen?

2    Kunt u de «schuif van eigen personeel naar externe inhuur» bij de Belastingdienst toelichten?

3    Waardoor vallen de uitgaven aan eigen personeel lager uit?

4    Kunt u toelichten bij welke onderdelen de meer dan verwachte externe inhuur bij de Belastingdienst zal neerslaan?

5    Kunt u het bedrag van € 96,6 miljoen over personele uitgaven Belastingdienst uitsplitsen over de genoemde categorieën?

6    Waarom worden de uitgaven van «ICT opdrachten» doorgeschoven?

7    KLM heeft in 2020 in totaal € 277,1 mln. getrokken uit de door de Staat verstrekte lening van maximaal € 1 miljard. De resterende

€ 723 miljoen wordt overgeheveld naar 2021. Was dit conform uw verwachting? Wanneer verwacht u dat KLM de overige € 723 miljoen gebruikt?

8    Hoeveel van de € 237,5 miljoen komt daadwerkelijk terecht bij toeslaggedupeerden? Waar komt de rest terecht?

9    Op welke categorie van uitkering ziet de € 237,5 miljoen? Catshuisregeling of anders?

10    Wanneer wordt het advies omtrent de schadeloosstelling aan SRH en de complexiteit van uitbetalen verwacht?

11    Kunt u een inschatting geven van de te verwachte renteopbreng-sten vanaf 2024 uit het leningenprogramma aan Griekenland?

2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.