Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen over de Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 35850-X) - Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen over de Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 35850-X)
Document­datum 10-06-2021
Publicatie­datum 10-06-2021
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Verslag houdende een lijst van vragen

De vaste commissie voor Defensie heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van defensie over de Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2021 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 35 850 X, nrs. 1 en 2).

De voorzitter van de commissie,

Aukje de Vries

Adjunct-griffier van de commissie,

Mittendorff

Nr

Vraag

1

Wat behelst de Tijdelijke Toelage Loongebouw precies? Zal deze ook na eind 2021 nog in werking zijn als er geen nieuw bezoldigingssysteem is?

2

Wat voor vooruitgang wordt er geboekt in de CAO-onderhandelingen met de vakbonden? Wanneer verwacht u hier een akkoord over te kunnen presenteren?

3

Waarvoor dient de overboeking van de Aanvullende Post van 45 miljoen euro om de betrouwbaarheid en continuïteit van de digitale veiligheid te waarborgen? Waar wordt dit concreet aan besteed?

4

In totaal is het budget voor overige inzet verhoogd met € 7,9 miljoen euro. Dit is voornamelijk te verklaren door de in de voorjaarsnota 2019 beschikbaar gestelde middelen voor crisisbeheersing binnen het Koninkrijk (aanschaf van het Rijkspakket Basisaccommodatie voor Aruba en Curaçao). Een deel van de middelen (4,8 miljoen euro) is niet in 2020 besteed en is daarom toegevoegd aan het budget voor 2021. Komt dat door COVID-19 of heeft dat ook andere redenen?


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.