Lijst met EU-voorstellen: Lijst EU-voorstellen commissie BiZa september en oktober 2020

1.

Kerngegevens

Officiële titel Lijst EU-voorstellen commissie BiZa september en oktober 2020
Document­datum 27-10-2020
Publicatie­datum 27-10-2020
Commissie(s) Binnenlandse Zaken (BIZA)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer

DER STATEN-GENERAAL

Lijst van nieuwe EU-voorstellen op het terrein van de

vaste commissie voor Binnenlandse Zaken

27 oktober 2020

Overzicht van voorstellen die door de Europese Commissie zijn gecommuniceerd aan de Tweede Kamer en waarbij de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken het voortouw heeft. Periode: september en oktober 2020

 

Datum

Type voorstel

Titel

Behandelvoorstel en annotatie

14 oktober

Mededeling

A Renovation Wave for Europe - greening

Voorstel: appreciatie van het kabinet afwachten.

2020

(niet-

our buildings, creating jobs, improving lives

 
 

wetgevend)

rCOM f2020") 6621

Noot: deze nota bevat een agenda van initiatieven en voorstellen die de Europese Commissie de komende jaren zal presenteren op het terrein van verduurzaming van bestaande bouw. Onder meer zal in 2021 een voorstel verschijnen voor aanscherping van de richtlijn energieprestaties gebouwen. De overige voorstellen zijn hoofdzakelijk van niet-wetgevende aard en gaan onder meer over financiering van groene renovaties en ontwikkeling van technische expertise. De renovatiestrategie moet bijdragen aan de klimaatdoelstellingen van de EU.

18 september

Mededeling

A Union of equality : EU anti-racism action

Voorstel: ter informatie.

2020

(niet-

wetgevend)

Dlan 2020-2025 fCOMf2020") 5651

Noot: aan kabinetsziide heeft het ministerie van SZW het voortouw op dit EU-voorstel. De commissie SZW zal te zijner tijd een besluit nemen over de behandelina van de kabinetsappreciatie. Uw commissie is als volgcommissie aangemerkt.

Inhoudelijk stelt de Europese Commissie in dit actieplan voor raciale discriminatie binnen de EU te bestrijden met sectorspecifieke maatregelen, waaronder de politie (anti-discriminatietrainingen), onderwijs en media, economie, arbeidsmarkt, huisvesting, zorg, extremisme/haat aaien en diversiteit bij de Europese Commissie zelf. Er wordt geen wetgeving voorgesteld op deze terreinen, maar wel stimulerende maatregelen. Ook komt er een EU-coördinator tegen racisme.


 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.