Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen over de Vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2021 (Kamerstuk 35570-I) - Vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2021

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35570 I - Vaststelling begroting Koning 2021 i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen over de Vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2021 (Kamerstuk 35570-I)
Document­datum 18-09-2020
Publicatie­datum 18-09-2020
Kenmerk 35570-I, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35570-I Vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2021

nr. Verslag houdende een Lijst van vragen

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Minister-president, de minister van Algemene Zaken over de Vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2021 (Kamerstuk 35570-I, nr. ).

De daarop door de Minister-president, de minister van Algemene Zaken op ……… gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Voorzitter van de commissie,

Ziengs

Adjunct-griffier van de commissie,

Hendrickx

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Wilt u de stijging van de A-component van artikel 1, als gevolg van de wettelijke systematiek die er aan ten grondslag ligt, nader specificeren? Kan een en ander worden afgezet tegen het stijgingspercentage van de contractloonstijging en de consumentenprijsindex?

5

2

Kunt u de opbouw van de A-component van de grondwettelijke uitkering nader toelichten, waarbij u expliciet ingaat op de verhouding tussen de afwijking in de ontwikkeling van de bezoldiging van de vice-president van de Raad van State in 2020 ten opzichte van 2007 en de verwachte loonontwikkeling op basis van contractloonstijging zoals opgenomen in het Centraal Economisch Plan 2020, en beargumenteren waarom deze opbouw gerechtvaardigd is?

5

3

Kunt u de opbouw van de B-component van de grondwettelijke uitkering nader toelichten, waarbij u expliciet ingaat op de verhouding tussen de afwijking in de ontwikkeling van de bezoldiging van de vice-president van de Raad van State in 2020 ten opzichte van 2007 en de verwachte loonontwikkeling op basis van contractloonstijging zoals opgenomen in het Centraal Economisch Plan 2020, en beargumenteren waarom deze opbouw gerechtvaardigd is?

6

4

Waar is de hoogte van de uitkering voor de Prinses van Oranje, die zij vanaf het najaar 2021 zal gaan ontvangen, precies op gebaseerd? Welke functionele kosten zullen er vanaf haar 18e jaar worden gemaakt?

6

10

5

Op welke wijze leggen de leden van het Koninklijk Huis die een grondwettelijke uitkering ontvangen verantwoording af over de functionele kosten die zij maken?

6

10

6

Wanneer was de laatste keer dat de werking van de Wet financieel statuut van het Koninklijk Huis is geëvalueerd?

6

10

7

Waarop, bijvoorbeeld op hoeveel vluchten, zijn de kosten van het gebruik van luchtvaartuigen gebaseerd?

13

8

Wat is de actuele stand van zaken omtrent de verduurzaming van de gebouwen die ter beschikking staan aan de leden van het Koninklijk Huis?

15

9

Hoeveel dagen zal het Kroondomein in 2021 geopend zijn voor het publiek?

15

10

Wat is de stand van zaken met betrekking tot de mogelijkheden van (digitale) rondleidingen in de Koninklijke paleizen? Zijn hier in 2021 nieuwe ontwikkelingen te verwachten?

15

Totaallijst feitelijke vragen Vaststelling van de begrotingsstaat van de Koning (I) voor het jaar 2021 (35570-I-0) 2/2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.