Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2020 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 35450-IX) - Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2020 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 35450 IX - Wijziging begroting Financiën en Nationale Schuld 2020 (Voorjaarsnota) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2020 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (Kamerstuk 35450-IX)
Document­datum 02-06-2020
Publicatie­datum 02-06-2020
Kenmerk 35450-IX, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

2

Vergaderjaar 2019-2020

35 450 IX

Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2020 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota)

Nr.

VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld … mei 2020

De vaste commissie voor Financiën, belast met het voorbereidend onderzoek van dit wetsvoorstel, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden. De vragen zijn op 9 juni 2020 voorgelegd aan de regering.

Onder het voorbehoud dat de regering op de gestelde vragen tijdig en genoegzaam zal hebben geantwoord, acht de commissie de openbare beraadslaging over dit wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie,

Anne Mulder

De adjunct-griffier van de commissie,

Schukkink

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

  • Waar komt de verwachte uitgave van 90 miljoen euro in 2022 vandaan, indachtig het feit dat de staatssecretaris van Financiën - Toeslagen en Douane heeft aangegeven tot in 2021 bezig te zijn met de compensatie van de toeslagen voor de ouders in de Kinderopvangtoeslag?

    3

  • Op basis waarvan kan worden bepaald welke budgettaire gevolgen de ontvlechting heeft gezien het feit dat de specifieke invulling van de ontvlechting nog niet compleet is?

    4

  • Waar in de suppletoire uitgavenmutaties 2020 zijn de extra uitgaven weergegeven die toezien op de onderdelen ‘Herstellen Toeslagen’ (B1), ‘Verbeteren dienstverlening Belastingdienst’ (B2) en ‘Borging stabiliteit cruciale processen Belastingdienst’ (B3)?

    4

  • Wat is de reden dat het resterende budget voor de opstartkosten van Invest-NL wordt overgeboekt? Waar is dit bedrag voor nodig?

    6

  • Kunt u een nadere toelichting geven op de loonbijstelling tranche 2020 ter waarde van 95,2 miljoen euro?

    6

  • Voor welke staatsdeelnemingen worden de dividendramingen naar beneden bijgesteld? Wat is de onderbouwing van het bedrag van 230 miljoen euro?

    7

  • In hoeverre is met alle COVID-19-ontwikkelingen en met de forse steunpakketten van de Europese Centrale Bank (ECB) een hogere winstafdracht voor De Nederlandsche Bank (DNB) nog reëel?

    7

  • Kunt u een actualisatie geven van de informatie over de schuld en rente, aangezien deze in het kader van alle COVID-19-ontwikkelingen niet meer actueel zal zijn?

    8

    12

  • Wanneer worden de COVID-19-maatregelen van de internationale instellingen verwerkt? Zal de Kamer hier een overzicht van ontvangen?

    9

  • Waarom wordt er nu opeens een bedrag gereserveerd voor de procedure onteigening Stichting Reaal Holding, terwijl de procedure sinds 2013 al loopt?

    17

  • Hoeveel staat Nederland in 2020 in totaal garant voor de Europese Investeringsbank (EIB) (incl. 1,9 miljard euro extra)? Is er in het verleden sprake geweest van gestort kapitaal door Nederland? Zo ja, om welk bedrag ging het hier in totaal?

    20

  • Hoeveel staat Nederland in 2020 in totaal garant voor de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) (incl. 6,6 miljoen euro extra)?

    20

  • Hoeveel staat Nederland in 2020 in totaal garant voor het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM) als gevolg van het lager uitvallen van de garantiestelling met 6,2 miljoen euro?

    20

  • Kunt u aangeven hoeveel Nederland meer aan de EU is gaan bijdragen als gevolg van de Brexit? Aan welke instanties/fondsen is Nederland nog meer extra gaan bijdragen, anders dan aan de EIB, als gevolg van het wegvallen van de bijdrage van het Verenigd Koninkrijk (incl. bijbehorende bedragen)?

    20

  • Zijn er nog wijzigingen voorzien met betrekking tot het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en zo ja, welke dan?

    21

  • Kunt u de 3,3 miljoen euro extra uitgaven aan de Wereldbank nader toelichten?

    22

  • Met hoeveel is de rente voor de leningen aan Griekenland gedaald en hoeveel bedraagt deze rente? Welke leningen aan Griekenland betreft dit precies?

    22

  • Waarom is ervoor gekozen de indeling van de begrotingsreserve exportkredietverzekering (ekv) per 2020 te veranderen zodat toevoegingen aan en onttrekkingen van niet gesaldeerd worden begroot?

    24

  • Betekent een minder snellere personele instroom bij de Douane een onderbezetting? Wanneer verwacht het kabinet dat de Douane op de volledige gewenste personele bezetting zit?

    26

  • Is in de genoemden correctie van 185 miljoen euro op dividenden van financiële deelnemingen over 2020 al rekening gehouden met de beleidswijziging van de Volksbank?

    34

  • Waarom wordt de systematiek met betrekking tot de begrotingsreserve ekv gewijzigd?

    34

    2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.