Nader gewijzigd amendement Van der Lee ter vervanging van nr. 15 over aanvulling op standaard aansluitmethoden - Wijziging van de Elektriciteitswet 1998 en Gaswet (implementatie wijziging Gasrichtlijn en een aantal verordeningen op het gebied van elektriciteit en gas)

Dit nader gewijzigd amendement i is onder nr. 20 toegevoegd aan wetsvoorstel 35283 - Wijziging Elektriciteitswet 1998 en Gaswet (implementatie wijziging Gasrichtlijn en aantal verordeningen op gebied van elektriciteit en gas) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Elektriciteitswet 1998 en Gaswet (implementatie wijziging Gasrichtlijn en een aantal verordeningen op het gebied van elektriciteit en gas); Amendement; Nader gewijzigd amendement van het lid Van der Lee ter vervanging van nr. 15 over aanvulling op standaard aansluitmethoden
Document­datum 18-02-2020
Publicatie­datum 18-02-2020
Nummer KST3528320
Kenmerk 35283, nr. 20
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

35 283

Wijziging van de Elektriciteitswet 1998 en Gaswet (implementatie wijziging Gasrichtlijn en een aantal verordeningen op het gebied van elektriciteit en gas)

Nr. 20

NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER LEE TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 15

Ontvangen 18 februari 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I wordt na onderdeel J een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ja

In artikel 23 wordt onder vernummering van het tweede en derde lid tot derde en vierde lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 2. 
    In afwijking van het eerste lid voorziet de netbeheerder degene die daarom verzoekt, van een aansluiting op het door hem beheerde net die niet past bij de productiecapaciteit van de productie-installatie, indien;
  • a. 
    die aansluiting volgens de netbeheerder geschikter is met het oog op de belasting van zijn net;
  • b. 
    die aansluiting geen negatieve gevolgen heeft voor bestaande aansluitingen op zijn net;
  • c. 
    de mogelijke aansluitcapaciteit in overeenstemming met de aanvrager is; en
  • d. 
    de kosten niet hoger zijn dan de kosten van een aansluiting die past bij de productiecapaciteit van de productie-installatie.

II

In artikel IV, onderdeel 2, wordt na «I, onder 2, subonderdeel a,» ingevoegd «Ja,».

Toelichting

Dit amendement regelt dat de netbeheerder in aanvulling op de standaard aansluitmethoden een extra mogelijkheid krijgt om toch aan te kunnen sluiten wanneer dit anders niet zou kunnen. Dit moet uiteraard in aanvulling zijn op de bestaande methoden en is niet ter vervanging van

kst-35283-20 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

deze methoden. Daarom moet er aan enkele voorwaarden worden voldaan alvorens een netbeheerder een aansluiting op een net dient te realiseren die niet past bij de productiecapaciteit van de productie-installatie.

Van der Lee

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 283, nr. 20 2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.