Gewijzigd amendement Verhoeven/Özütok ter vervanging van nr. 38 over een zware voorhang voor erkenningseisen private identificatiemiddelen - Algemene regels inzake het elektronisch verkeer in het publieke domein en inzake de generieke digitale infrastructuur (Wet digitale overheid)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 41 toegevoegd aan wetsvoorstel 34972 - Wet digitale overheid i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Algemene regels inzake het elektronisch verkeer in het publieke domein en inzake de generieke digitale infrastructuur (Wet digitale overheid); Amendement; Gewijzigd amendement van de leden Verhoeven en Özütok t.v.v. nr. 38 over een zware voorhang voor erkenningseisen private identificatiemiddelen
Document­datum 11-02-2020
Publicatie­datum 12-02-2020
Nummer KST3497241
Kenmerk 34972, nr. 41
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

34 972

Algemene regels inzake het elektronisch verkeer in het publieke domein en inzake de generieke digitale infrastructuur (Wet digitale overheid)

Nr. 41

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN VERHOEVEN EN ÖZÜTOK TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 38

Ontvangen 11 februari 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel 25 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Voor de tekst wordt de aanduiding «1. » geplaatst.
  • 3. 
    Er wordt een lid toegevoegd, luidende:
  • 2. 
    De voordracht voor een krachtens artikel 9, tweede lid, vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd, tenzij binnen deze termijn door of namens een van de Kamers of door ten minste een vijfde van het grondwettelijk aantal leden van een van de Kamers de wens te kennen wordt gegeven het onderwerp van de algemene maatregel van bestuur bij wet te regelen.

Toelichting

Dit amendement regelt dat er een duidelijke controlerende rol voor de Tweede Kamer is om de toelatingscriteria voor private aanbieders van digitale identificatiemiddelen inhoudelijk te beoordelen. De AMvB die deze criteria vaststelt moet al in voorhang naar de Kamers- dit amendement voegt daaraan toe dat als de leden het niet eens zijn met de inhoud van de AMvB, zij met dertig leden deze kunnen tegenhouden en dat de Minister een wetsvoorstel moet opstellen om de toelatingseisen vast te stellen. In dat geval staan ook de mogelijkheden tot amendering open voor de Kamer.

Verhoeven

Özütok

kst-34972-41 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 34 972, nr. 41


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.