Gewijzigd amendement Van der Molen/Middendorp ter vervanging van nr. 36 over bij AMvB regels (kunnen) stellen inzake tarieven en een leveringsplicht voor bedrijfs- en organisatiemiddelen - Algemene regels inzake het elektronisch verkeer in het publieke domein en inzake de generieke digitale infrastructuur (Wet digitale overheid)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 40 toegevoegd aan wetsvoorstel 34972 - Wet digitale overheid i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Algemene regels inzake het elektronisch verkeer in het publieke domein en inzake de generieke digitale infrastructuur (Wet digitale overheid); Amendement; Gewijzigd amendement van de leden Van der Molen en Middendorp ter vervanging van nr. 36 over bij AMvB regels (kunnen) stellen inzake tarieven en een leveringsplicht voor bedrijfs- en organisatiemiddelen
Document­datum 10-02-2020
Publicatie­datum 10-02-2020
Nummer KST3497240
Kenmerk 34972, nr. 40
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

34 972

Algemene regels inzake het elektronisch verkeer in het publieke domein en inzake de generieke digitale infrastructuur (Wet digitale overheid)

Nr. 40

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN DER MOLEN EN MIDDENDORP TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 36

Ontvangen 10 februari 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 13, eerste lid, wordt na de eerste zin een zin ingevoegd, luidende: De eisen behelzen in ieder geval een leveringsplicht en kunnen regels inzake te hanteren tarieven behelzen.

Toelichting

Bij algemene maatregel van bestuur op basis van artikel 9, vierde lid, zullen aan de leveranciers van private burgermiddelen eisen worden opgelegd. Dat betreft in ieder geval een leveringsplicht en te hanteren tarieven. Dit amendement betreft een leveringsplicht voor bedrijfs- en organisatiemiddelen en schept de mogelijkheid om ook tariefregels te stellen voor bedrijfs- en organisatiemiddelen. Dit kan nodig zijn om de middelen betaalbaar te houden, maar ook om binnen het stelsel te kunnen ingrijpen wanneer er bijvoorbeeld aan prijsmanipulatie wordt gedaan door aanbieders.

Van der Molen Middendorp

kst-34972-40 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 34 972, nr. 40


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.