34972, nr. 25 - Amendement Van der Molen/Middendorp over toezicht op de identificatiemiddelen onderbrengen bij een onafhankelijke derde - Wet digitale overheid

Dit amendement op het wetsvoorstel Wet digitale overheid werd op 30 januari 2020 ingediend door de Tweede Kamerleden Harry van der Molen (CDA) i en Jan Middendorp (VVD) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Op grond van de Wet digitale overheid is de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verantwoordelijk voor het publieke identificatiemiddel voor burgers en voor de erkenning van private identificatiemiddelen voor burgers en voor bedrijven en organisaties. Het is vanuit het oogpunt van een scheiding van verantwoordelijkheden wenselijk om het toezicht op de identificatiemiddelen voor burgers niet bij de verantwoordelijke Minister onder te brengen maar bij een onafhankelijke derde. Het amendement sluit aan bij de staande praktijk bij de bedrijfs- en organisa-tiemiddelen. Het toezicht hierop is ondergebracht bij een onafhankelijke derde, te weten het Agentschap Telecom. Met het amendement wordt beoogd om voor alle identificatiemiddelen dezelfde eenduidige vormgeving van het toezicht in te richten.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 30 januari 2020, amendement, nr. 25     KST3497225
Amendement Van der Molen/Middendorp over toezicht op de identificatiemiddelen onderbrengen bij een onafhankelijke derde
 

2.

Dossier