35124, nr. 14 - Amendement Hijink over beschrijving van gevolgen op toegankelijkheid en bereikbaarheid van zorg - Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met de financiële toetsing van voorgedragen kwaliteitsstandaarden

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met de financiële toetsing van voorgedragen kwaliteitsstandaarden werd op 16 januari 2020 ingediend door het Tweede Kamerlid Maarten Hijink (SP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Indiener is van mening dat in iedere voordracht van een kwaliteitsstandaard aan het Zorginstituut niet alleen duidelijk gemaakt moet worden wat de beoogde kwaliteitsverbetering is maar ook wat de mogelijke gevolgen van de standaard is op de toegankelijkheid en bereikbaarheid van zorg. Het amendement regelt dan ook dat een voorgedragen kwaliteitsstandaard voor opname in het Register een beschrijving van de gevolgen op de toegankelijkheid en bereikbaarheid van zorg moet bevatten. Nabijheid en bereikbaarheid van zorg zijn volgens indiener onlosmakelijk verbonden met de kwaliteit van zorg en dienen in samenhang in kwaliteitsstandaarden te worden beschreven.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 16 januari 2020, amendement, nr. 14     KST3512414
Amendement Hijink over beschrijving van gevolgen op toegankelijkheid en bereikbaarheid van zorg
 

2.

Dossier