Vierde nota van wijziging - Regels betreffende beschermende maatregelen tegen schadelijke organismen bij planten (Plantgezondheidswet)

Deze nota van wijziging is onder nr. 17 toegevoegd aan wetsvoorstel 35083 - Plantgezondheidswet i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels betreffende beschermende maatregelen tegen schadelijke organismen bij planten (Plantgezondheidswet); Nota van wijziging; Vierde nota van wijziging
Document­datum 14-01-2020
Publicatie­datum 14-01-2020
Nummer KST3508317
Kenmerk 35083, nr. 17
Commissie(s) Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

35 083

Regels betreffende beschermende maatregelen tegen schadelijke organismen bij planten (Plantgezondheidswet)

Nr. 17

VIERDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 15 januari 2020

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Na artikel 32 wordt een nieuw hoofdstuk ingevoegd, luidende:

HOOFDSTUK 15A. WIJZIGING VAN DE MESTSTOFFENWET Artikel 32a

De Meststoffenwet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 13, eerste lid, wordt «11, vijfde lid» vervangen door «11, derde lid».

B

Artikel 33Ab wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    In het eerste lid wordt «en mede gelet op» vervangen door «mede gelet op».
  • 2. 
    In het vierde lid vervalt telkens «de aanhef van».
  • 3. 
    Het zesde, zevende en zesde lid worden genummerd zesde, zevende en achtste lid.

C

In artikel 33Ac wordt «kan bij algemene maatregel van bestuur een percentage vastgesteld waarmee het pluimveerecht op een in die maatregel worden vastgesteld tijdstip wordt verminderd» vervangen door

kst-35083-17 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

«kan bij algemene maatregel van bestuur een percentage worden vastgesteld waarmee het pluimveerecht op een in die maatregel vastgesteld tijdstip wordt verminderd».

B

Artikel 38 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Voor de tekst wordt de aanduiding «1.» geplaatst.
  • 2. 
    Er wordt een lid toegevoegd, luidende:
  • 2. 
    Hoofdstuk 15A treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst.

Toelichting

  • I. 
    Algemeen

Er zijn enkele technische onvolkomenheden geconstateerd in de Meststoffenwet als gevolg van omissies in het totstandkomingsproces van de Wet van 18 december 2019, houdende wijziging van de Meststoffenwet in verband met de implementatie van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn (Stb. 2019, 520). Met deze nota van wijziging wordt beoogd deze technische onvolkomenheden te herstellen. Met het oog hierop wordt voorzien in de inwerkingtreding van deze verbeteringen met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst.

II.    Onderdelen

Hieronder worden de onderdelen van het voorgestelde artikel 32a die beogen de Meststoffenwet te wijzigen, toegelicht.

Artikel 32a, onderdeel A

Dit onderdeel betreft een technische wijziging. De verwijzing in artikel 13, eerste lid, is bij voorbereiding van de bovengenoemde wijziging van de Meststoffenwet abusievelijk niet aangepast aan de nieuwe formulering van artikel 11 van de Meststoffenwet. Voorgesteld wordt om dit te corrigeren.

Artikel 32a, onderdeel B

Dit onderdeel betreft een drietal technische en taalkundige wijzigingen in artikel 33Ab van de Meststoffenwet om enkele onvolkomenheden als gevolg van de amendering van het wetsvoorstel houdende wijziging van de Meststoffenwet in verband met de implementatie van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn te corrigeren.

In het eerste lid wordt het woord «en» geschrapt. Dit is een taalkundige correctie en brengt de tekst in lijn met de corresponderende bepalingen in artikel 33Ac, eerste en tweede lid, van de Meststoffenwet. In het vierde lid vervalt twee keer «de aanhef van». Dit is noodzakelijk omdat in het vierde lid van artikel 33Ab wordt verwezen naar het eerste lid, dat door de amendering geen aanhef meer heeft. Het derde lid van onderdeel B vernummert de laatste drie leden van artikel 33Ab van de Meststoffenwet. Dit is noodzakelijk omdat door de amendering van het bovengenoemde wetsvoorstel in plaats van een achtste een zesde lid is toegevoegd, terwijl het desbetreffende artikel al een zesde en zevende had. Voorgesteld wordt dit bij onderhavige nota van wijziging te corrigeren.

De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

C.J. Schouten

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 083, nr. 17 3


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.