Gewijzigd amendement Van der Lee ter vervanging van nr. 11 over een eerdere evaluatie - Tijdelijke maatregelen inzake een publiekrechtelijke aanpak van de gevolgen van bodembeweging door gaswinning uit het Groningenveld en de gasopslag bij Norg (Tijdelijke wet Groningen)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 18 toegevoegd aan wetsvoorstel 35250 - Tijdelijke wet Groningen i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Tijdelijke maatregelen inzake een publiekrechtelijke aanpak van de gevolgen van bodembeweging door gaswinning uit het Groningenveld en de gasopslag bij Norg (Tijdelijke wet Groningen); Amendement; Gewijzigd amendement van het lid Van der Lee t.v.v. nr. 11 over een eerdere evaluatie
Document­datum 14-01-2020
Publicatie­datum 14-01-2020
Nummer KST3525018
Kenmerk 35250, nr. 18
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

35 250

Tijdelijke maatregelen inzake een publiekrechtelijke aanpak van de gevolgen van bodembeweging door gaswinning uit het Groningenveld en de gasopslag bij Norg (Tijdelijke wet Groningen)

Nr. 18

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER LEE TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 11

Ontvangen 14 januari 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 20 wordt «binnen drie jaar» vervangen door «binnen twee jaar» en wordt «nadien iedere vijf jaar» vervangen door «vervolgens telkens na drie jaar».

Toelichting

Dit amendement regelt dat de Tijdelijke wet Groningen eerder wordt geëvalueerd. Over deze evaluatie wordt verslag gedaan richting de Staten-Generaal. Hiermee wordt de al geldende verplichting onder de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen om vijfjaarlijks een dergelijk verslag op te stellen geïntensiveerd.

Uit het verleden blijkt dat de feiten en omstandigheden rondom de gaswinning in Groningen regelmatig aan verandering onderhevig zijn.

Een intensivering van de evaluatie van de Tijdelijke wet Groningen is daarom gepast.

Bij de evaluatie moet ook nadrukkelijk de vraag worden gesteld - zeker als bijvoorbeeld met een aanvullend wetsvoorstel ook de versterkingsope-ratie onder het IMG gebracht gaat worden - of er nog meer synergie tussen de verschillende taken van het IMG nodig of mogelijk is en of dit eventueel tot aanpassingen in de Tijdelijke Wet Groningen dient te leiden.

Van der Lee

kst-35250-18 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2020

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 250, nr. 18


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.