Brief regering; Besluit tot wijziging van het Besluit bodemkwaliteit in verband met de versnelling van de totstandkomingsprocedure voor het vaststellen van gebiedsspecifiek beleid voor PFAS - Problematiek rondom stikstof en PFAS

Deze nahang i is onder nr. 24 toegevoegd aan dossier 35334 - Problematiek rondom stikstof en PFAS.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Problematiek rondom stikstof en PFAS; Brief regering; Besluit tot wijziging van het Besluit bodemkwaliteit in verband met de versnelling van de totstandkomingsprocedure voor het vaststellen van gebiedsspecifiek beleid voor PFAS
Document­datum 17-12-2019
Publicatie­datum 18-12-2019
Nummer KST3533424
Kenmerk 35334, nr. 24
Commissie(s) Infrastructuur en Waterstaat (IW)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-2020

35 334

Problematiek rondom stikstof en PFAS

Nr. 24

Ontvangen ter Griffie op 17 december 2019.

De vastgestelde algemene maatregel van bestuur is aan de Kamer overgelegd tot en met 14 januari 2020.

De vastgestelde algemene maatregel van bestuur kan niet eerder inwerking treden dan op 15 januari 2020.

BRIEF VAN DE MINISTER VOOR MILIEU EN WONEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 17 december 2019

Hierbij bied ik u aan het besluit van tot wijziging van het Besluit bodemkwaliteit in verband met de versnelling van de totstandkomingsprocedure voor het vaststellen van gebiedsspecifiek beleid voor PFAS1.

De voorlegging geschiedt in het kader van de wettelijk voorgeschreven procedure (artikel 92, tweede lid, van de Wet bodembescherming).

De inwerkingtreding van het besluit is voorzien op de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin het bijbehorende inwerkingtre-dingsbesluit is geplaatst. Het besluit beoogt een tijdelijke voorziening te bieden waarvan tot 1 januari 2021 gebruik kan worden gemaakt. Het kabinet wil voor het oplossen van de PFAS-problematiek voortgang boeken. Het versnellen van de besluitvormingsprocedure is naar de mening van het kabinet een belangrijk onderdeel van het totale maatregelenpakket omtrent PFAS. Daarom is snelle inwerkingtreding van het besluit van belang. Daardoor kunnen projecten die door PFAS hinder ondervinden worden vlot getrokken, voor zover dat met inachtneming van alle relevante omstandigheden op verantwoorde wijze kan worden gedaan. Voor de inhoud van het besluit verwijs ik u naar de nota van toelichting bij het besluit.

Een gelijkluidende brief heb ik heden gezonden aan de voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

De Minister voor Milieu en Wonen,

  • S. 
    van Veldhoven-Van der Meer

1 Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl

kst-35334-24 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2019

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 334, nr. 24


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.