Gewijzigd amendement Geurts/Harbers tvv nr 19 over een voorhang bij de ministeriële regeling over diervoeder en milieu - Regels voor de aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot natuur (Spoedwet aanpak stikstof)

Dit gewijzigd amendement i is onder nr. 47 toegevoegd aan wetsvoorstel 35347 - Spoedwet aanpak stikstof i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels voor de aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot natuur (Spoedwet aanpak stikstof); Amendement; Gewijzigd amendement van de leden Geurts en Harbers tvv nr 19 over een voorhang bij de ministeriële regeling over diervoeder en milieu
Document­datum 04-12-2019
Publicatie­datum 04-12-2019
Nummer KST3534747
Kenmerk 35347, nr. 47
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

35 347

Regels voor de aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot natuur (Spoedwet aanpak stikstof)

Nr. 47

GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN GEURTS EN HARBERS TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 19

Ontvangen 4 december 2019

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Aan artikel II wordt het volgende onderdeel toegevoegd:

Artikel 10.10 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Voor de tekst wordt «1.» geplaatst.
  • 2. 
    Er wordt een lid toegevoegd, luidende:
  • 2. 
    Een ministeriële regeling als bedoeld in artikel 2.18a, eerste lid, of 3.7, wordt niet eerder vastgesteld dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd, tenzij binnen deze termijn door of namens een van de Kamers of ten minste een vijfde van het grondwettelijk aantal leden van een van de Kamers nadere inlichtingen worden gevraagd. De ministeriële regeling kan niet eerder worden vastgesteld dat nadat de Kamer die de nadere inlichtingen heeft gevraagd, heeft vastgesteld dat deze genoegzaam zijn verstrekt.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de Kamers grip houden op de nadere regels over diervoeders en milieu. De Kamers krijgen het ontwerp van de ministeriele regeling voor de inwerkingtreding vier weken voor de voordracht ervan te zien en kunnen dan bij meerderheid of met dertig leden respectievelijk vijftien leden de wens te kennen geven dat nadere inlichtingen wenselijk zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer de kamer of een deel van de Kamer te kennen geeft dat een bepaald onderdeel aanpassing of een nadere toelichting behoeft. De Kamer die de inlichtingen heeft verzocht, dient vast te stellen dat de nadere inlichtingen

kst-35347-47 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2019

genoegzaam zijn verstrekt alvorens de ministeriële regeling vastgesteld kan worden.

Geurts

Harbers

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 347, nr. 47 2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.