35179, nr. 18 - Motie Bruins over inzicht voor UBO's in het aantal keren dat hun gegevens in het register zijn opgezocht - Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten

Deze motie werd op 3 december 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Eppo Bruins (CU) i bij de behandeling van het wetsvoorstel Implementatiewet registratie uiteindelijk belanghebbenden van vennootschappen en andere juridische entiteiten. De tekst werd op 17 december 2019 gewijzigd.
 
Het zgn. dictum van de gewijzigde motie luidt als volgt:
 

verzoekt de regering in overleg met ondernemers en familiebedrijven te onderzoeken hoe het register kan worden ingericht zodat categorieën gebruikers kunnen worden onderscheiden en dat UBO’s op verzoek inzicht kunnen krijgen in hoe vaak hun gegevens zijn verstrekt per categorie en wat de toegevoegde waarde daarvan is en, zodra mogelijk en bij voldoende meerwaarde, dit bij een volgende update van het systeem te implementeren.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 17 december 2019, gewijzigde motie, nr. 18     KST3517918
Gewijzigde motie Bruins over inzicht voor UBO's in het aantal keren dat hun gegevens in het register zijn opgezocht (ter vervanging van 35179-13)
 

2.

Dossier