Amendement Bisschop/Geurts over de generieke korting bij veehouderijen - Wijziging van de Meststoffenwet in verband met de implementatie van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn

Dit amendement i is onder nr. 12 toegevoegd aan wetsvoorstel 35233 - Implementatie van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Meststoffenwet in verband met de implementatie van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn; Amendement; Amendement van de leden Bisschop en Geurts over de generieke korting bij veehouderijen
Document­datum 02-12-2019
Publicatie­datum 02-12-2019
Nummer KST3523312
Kenmerk 35233, nr. 12
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-

2020

35 233

Wijziging van de Meststoffenwet in verband met de implementatie van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn

Nr. 12

AMENDEMENT VAN DE LEDEN BISSCHOP EN GEURTS

Ontvangen 2 december 2019

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor: Artikel I, onderdeel E, komt te luiden:

Artikel 33Ab wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Het eerste lid komt te luiden:
  • 1. 
    Bij algemene maatregel van bestuur kan een percentage worden vastgesteld waarmee het fosfaatrecht op een in die maatregel vastgesteld tijdstip wordt verminderd indien is vastgesteld dat de totale omvang van de productie van meststoffen afkomstig van melkvee, uitgedrukt in kilogrammen fosfaat of kilogrammen stikstof, de maximale omvang van die productie, bedoeld in artikel 18a, tweede lid, heeft overschreden en de noodzakelijke verlaging van de totale omvang van de productie niet op een minder ingrijpende wijze kan worden bereikt, en mede gelet op de totale omvang van de productie van dierlijke meststoffen in relatie tot de nationale plafonds, opgenomen in artikel 18a, eerste lid.
  • 2. 
    Onder vernummering van het tweede tot en met vierde lid tot vijfde tot en met zevende lid, worden drie leden ingevoegd, luidende:
  • 2. 
    De totale omvang van de productie van meststoffen afkomstig van melkvee en van de productie van dierlijke meststoffen, bedoeld in het eerste lid, betreft de totale productie in het voorafgaande kalenderjaar die overeenkomstig artikel 18a, vijfde lid, is bekendgemaakt.
  • 3. 
    De vermindering, bedoeld in het eerste lid is niet groter dan overeenkomt met de overschrijding van de maximale omvang van de productie, bedoeld in artikel 18a, tweede lid.
  • 4. 
    Bij of krachtens de algemene maatregel van bestuur, bedoeld in de aanhef van het eerste lid, kan voor de vermindering, bedoeld in de aanhef van het eerste lid, een vergoeding worden vastgesteld die kan worden toegekend in de bij of krachtens die maatregel aangegeven gevallen en

kst-35233-12 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2019

onder de bij of krachtens die maatregel vastgestelde voorwaarden en beperkingen.

  • 3. 
    In het zevende lid (nieuw) wordt «het tweede lid» vervangen door «het vijfde lid» en wordt «het derde lid» vervangen door «het zesde lid».

Toelichting

De indieners beogen een gedwongen krimp van de veestapel, met inachtneming hetgeen in overweging 14 van de derogatiebeschikking is gesteld, te vermijden. Mocht een generieke korting toch plaatsvinden dan kan hier een reële financiële compensatie tegenover komen te staan.

Een nieuwe generieke korting zal in de veehouderij veel pijn doen. Het doorvoeren van een korting op productierechten is zeer ingrijpend en de inzet van dit instrument moet worden vermeden. Daarom wordt een bepaling toegevoegd om vast te leggen dat als het sectorplafond voor de veehouderij wordt overschreden, eerst alle andere mogelijke, minder ingrijpende maatregelen moeten zijn benut voordat het instrument van een korting kan worden ingezet. De indieners stellen verder voor dat rekening gehouden moet worden met het al dan niet overschrijden van nationale plafonds. Zolang nationale plafonds niet overschreden worden, is er inhoudelijk tenminste minder noodzaak om generiek te korten. Inzet van dit instrument om aan andere verdragen te voldoen achten de indieners niet de eerst aangewezen route. Zij stellen daarom voor dit onderdeel achterwege te laten.

Het wetsvoorstel wordt zodanig geamendeerd dat:

  • artikel 33Ab, eerste lid, zal regelen dat een generieke korting wegens overschrijding van het sectorplafond alleen kan worden opgelegd als een minder ingrijpende maatregel niet mogelijk is en dat het al dan niet overschrijden van nationale plafonds in de afweging wordt betrokken;
  • in artikel 33Ab, onderdeel b van het eerste lid, dat regelt dat ook gekort kan worden op basis van internationale verdragen, komt te vervallen;
  • artikel 33Ab, derde lid, zal regelen dat de vermindering van het fosfaatrecht door het opleggen van een generieke korting niet groter is dan overeenkomt met de overschrijding van het sectorplafond. Indien daarvoor in verband met de bescherming van het eigendomsrecht of bijzondere omstandigheden aanleiding is, kan bij of krachtens de algemene maatregel van bestuur waarmee de generieke korting wordt opgelegd, worden geregeld dat aan bepaalde melkveehouders voor de korting een vergoeding wordt toegekend (artikel 33Ab, vierde lid).

Bisschop

Geurts

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 233, nr. 12 2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.