Amendement Bisschop over synthetische toevoegingen aan diervoeder - Regels voor de aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot natuur (Spoedwet aanpak stikstof)

Dit amendement i is onder nr. 20 toegevoegd aan wetsvoorstel 35347 - Spoedwet aanpak stikstof i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Regels voor de aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot natuur (Spoedwet aanpak stikstof); Amendement; Amendement van het lid Bisschop over synthetische toevoegingen aan diervoeder
Document­datum 02-12-2019
Publicatie­datum 02-12-2019
Nummer KST3534720
Kenmerk 35347, nr. 20
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2019-2020

35 347

Regels voor de aanpak van de stikstofproblematiek in relatie tot natuur (Spoedwet aanpak stikstof)

Nr. 20

AMENDEMENT VAN HET LID BISSCHOP

Ontvangen 2 december 2019

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel II, onderdeel A, artikel 2.18a, vervallen in het tweede lid onder vervanging van de puntkomma aan het slot van onderdeel b door een punt de onderdelen c en d.

Toelichting

De samenstelling van veevoer kan grote invloed hebben op diergezondheid, dierenwelzijn, voedselveiligheid, volksgezondheid, milieu en het vermarkten van producten, zeker als het gaat om toevoeging van synthetische bestanddelen. De indiener wil er in dit verband op wijzen dat veel additieven wel zijn getoetst op hun bedoelde werking, maar niet op hun effect op de kwaliteit en de verwerkbaarheid van producten en op de lange termijn effecten op onder meer diergezondheid. Verder kan het toevoegen van synthetische additieven bezwaren opleveren van consumenten en buitenlandse afnemers van producten. De indiener is van mening dat het mogelijk maken van een verplichting om dergelijke bestanddelen toe te voegen via de voorgestelde Spoedwet zonder nadere, duidelijke randvoorwaarden en borging niet past bij het belang van dieren volksgezondheid en de mogelijke risico's voor dier en markt. Hij stelt voor de betreffende bepalingen te schrappen en eerst een goede analyse te maken van mogelijkheden en risico's.

Bisschop

kst-35347-20 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2019

Tweede Kamer, vergaderjaar 2019-2020, 35 347, nr. 20


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.