35233, nr. 9 - Amendement Bisschop over alleen afromen indien strikt noodzakelijk - Implementatie van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn

Dit amendement op het wetsvoorstel Implementatie van het zesde actieprogramma Nitraatrichtlijn werd op 2 december 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Roelof Bisschop (SGP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Afroming van dierrechten bij overdracht kan grote invloed hebben op de handel in dierrechten. De indiener stelt daarom voor een dergelijke afroming tenminste alleen toe te passen indien dit strikt noodzakelijk is. Het gaat de Europese Commissie om handhaving van de nationale productieplafonds. De indiener is van mening dat bij de vaststelling of afroming toegepast moet worden meegewogen moet worden of al dan niet sprake is van dreigende overschrijding van de nationale productieplafonds. Hij stelt daarom voor de zinssnede «en indien dit ook geldt voor de totale omvang van de productie van dierlijke meststoffen» in artikel 32 te handhaven. Verder constateert de indiener dat de mestproductie over de jaren heen fluctueert. Het ene jaar is sprake van onderschrijding, het andere jaar van een lichte overschrijding. Structurele overschrijding is het echte probleem. De indiener stelt daarom voor te sturen op dreigende structurele overschrijding. Omdat afroming van dierrechten bij overdracht grote invloed kan hebben op de handel in dierrechten, stelt de indiener voor de voorhangbepaling te handhaven.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 2 december 2019, amendement, nr. 9     KST352339
Amendement Bisschop over alleen afromen indien strikt noodzakelijk
 

2.

Dossier