35300 XVII, nr. 25 - Amendement Weverling over middelen voor grensoverschrijdende innovatiesamenwerking - Vaststelling begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2020 werd op 28 november 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Arne Weverling (VVD) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Dit amendement beoogt geld vrij te maken voor grensoverschrijdende innovatiesamenwerking. Innovatie gebeurt steeds vaker door middel van grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden. Zowel lokaal als mondiaal zijn er grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid, agrifood en waterbeheer, die om innovatieve oplossingen vragen. Er bestaat een grote behoefte aan grensoverschrijdende innovatiesamenwerking om die oplossingen te vinden. Het midden- en kleinbedrijf heeft helaas vaak moeite om zulke samenwerking van de grond te krijgen, omdat het vraagt om grote investeringen, terwijl de uitkomsten onzeker zijn. Met dit amendement kunnen twee pilots gefinancierd worden waarmee het bedrijfsleven ondersteund kan worden bij het opzetten van langdurige, bilaterale innovatiesamenwerkingspro-jecten op de genoemde terreinen.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 28 november 2019, amendement, nr. 25     KST35300XVII25
Amendement Weverling over middelen voor grensoverschrijdende innovatiesamenwerking
 

2.

Dossier