35300 XVII, nr. 31 - Amendement Voordewind/Kuik over middelen voor de bestrijding van kinderprostitutie - Vaststelling begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2020 werd op 28 november 2019 ingediend door de Tweede Kamerleden Joël Voordewind (CU) i en Anne Kuik (CDA) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Het commercieel seksueel uitbuiten van kinderen komt nog altijd op grote schaal voor en maakt miljoenen slachtoffers. Nederlandse maatschappelijke organisaties, onder meer organisaties die samenwerken in de Down to Zero-alliantie binnen de SRGR-partnerschappen, verrichten belangrijk en succesvol werk in het tegengaan van commerciële seksuele uitbuiting van kinderen. Echter, er is extra inzet nodig om dit te bestrijden met name in Azië en Latijns-Amerika. Daarom wordt met dit amendement beoogd in het nieuwe SRGR-kader structureel aandacht te besteden aan de directe bestrijding van kinderprostitutie door hier vanaf 2020 jaarlijks 5 miljoen euro voor uit te trekken. Dekking wordt gevonden binnen artikel 3 Sociale Vooruitgang in het nog niet verplichte deel van de bijdragen aan enkele internationale organisaties.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 28 november 2019, amendement, nr. 31     KST35300XVII31
Amendement Voordewind/Kuik over middelen voor de bestrijding van kinderprostitutie
 

2.

Dossier