35300 XVII, nr. 23 - Amendement Van den Hul/Diks over extra middelen voor opvang in de regio - Vaststelling begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking 2020 werd op 26 november 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul (PvdA) i. Het amendement werd naderhand ondertekend door Isabelle Diks (GL) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Dit amendement voegt 10 miljoen toe aan de middelen bestemd voor opvang in de regio. Hiermee kan de inzet op opvang en bescherming van de meest kwetsbaren worden geïntensiveerd. Wereldwijd waren nog nooit zoveel mensen op de vlucht, eind 2018 werd de tragische grens van 70 miljoen ontheemden overschreden. Behalve menswaardige opvang is het belangrijk dat vluchtelingen betere bescherming krijgen en dat uitbuiting en mishandeling wordt tegengaan, dat er voldoende onderwijs is voor kinderen, dat de veiligheid van vrouwen en meisjes geborgd is en dat er toegang is tot voorzieningen waaronder gezondheidszorg. Deze inzet helpt ook de (soms kwetsbare) gastgemeenschappen belast met de opvang van de vluchtelingen in de regio. De dekking wordt gevonden in 1 Vervanging in verband met een wijziging in de ondertekening en de toelichting. het niet-juridisch verplichte deel van artikel 4.3 Veiligheid en Rechtsstaat-ontwikkeling.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 26 november 2019, amendement, nr. 23     KST35300XVII23
Amendement Van den Hul/Diks ter vervanging van nr. 13 over extra middelen voor opvang in de regio
 

2.

Dossier