35300 VI, nr. 16 - Amendement Van der Graaf/Yesilgöz-Zegerius over een campagne tegen antisemitisme - Vaststelling begroting Justitie en Veiligheid 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Justitie en Veiligheid 2020 werd op 20 november 2019 ingediend door de Tweede Kamerleden Stieneke van der Graaf (CU) i en Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Aan de begroting voor 2019 zijn bij Voorjaarsnota middelen toegevoegd voor een campagne tegen antisemitisme (€ 1 mln. per jaar t/m 2021). Deze middelen zijn nog niet tot besteding gekomen. De indieners zijn van mening dat dit geld niet versnipperd moet worden ingezet voor algemeen antidiscriminatiebeleid, maar specifiek gebruikt moet worden voor een actieplan aanpak antisemitisme, zoals ook wordt bepleit in de initia-tiefnota die ChristenUnie en VVD hierover samen hebben ingediend.1 Daarbij valt te denken aan het in het leven roepen van een Nationaal Coördinator Antisemitismebestrijding voor een bepaalde periode van twee jaar, die de aanpak van antisemitisme kan stroomlijnen en regisseren en tegelijkertijd de regering en de Kamer kan adviseren over een effectieve aanpak. Tevens valt te denken aan het faciliteren van gastlessen of gastdocenten ter ondersteuning van onderwijs over antisemitisme. Daartoe verplicht dit amendement om het hele daartoe beschikbaar gestelde bedrag, in de jaren 2020 en 2021 uitsluitend aan maatregelen te besteden die specifiek samenhangen met de aanpak van antisemitisme. Dekking wordt gevonden in de € 1 mln. voor een campagne tegen antisemitisme die in 2019 niet tot besteding is gekomen. Van der Graaf Yefilgöz-Zegerius 1 Kamerstukken II 2018/19, 35 164, nr. 2.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 20 november 2019, amendement, nr. 16     KST35300VI16
Amendement Van der Graaf/Yesilgöz-Zegerius over een campagne tegen antisemitisme
 

2.

Dossier