35300 XVI, nr. 125 - Amendement Kuiken over extra middelen voor ExpEx - Vaststelling begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2020 werd op 18 november 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) i. De tekst werd op 2 december 2019 gewijzigd.
 
De toelichting van de indiener op het gewijzigde amendement luidt als volgt:
 

Niemand weet beter hoe de zorg voor onze jeugd verbeterd kan worden, dan de jongeren die er zelf groot mee zijn geworden. Zulke ervaringsdeskundigen hebben het inzicht en de motivatie om grote verschillen te kunnen maken, juist doordat ze weten welke kleine veranderingen veel opleveren. ExpEx is een collectief jongeren dat zich inzet voor de jongeren en de jeugdzorgmedewerkers. Door middel van bijvoorbeeld trainingen geven, het koppelen van jeugdzorgmaatjes en mee te denken met gemeenten en hulpverleners werkt ExpEx met veel regio’s samen om de jeugdzorg zo goed mogelijk te maken. Zonder structurele financiering is dit initiatief al en groot succes geworden. Door middel van dit amendement zal ExpEx in staat zijn zich te vestigen als stichting en daarmee de matching van jongeren en begeleiders landelijk te kunnen organiseren. Alle regionale samenwerkingsverbanden zullen worden gefaciliteerd door de ExpEx stichting en de financiering zal de vrijwilligersvergoedingen dekken van de ervaringsdeskundigen. Dit amendement beoogt hiervoor in 2020 en 2021 110.000 euro uit te trekken. Hiermee krijgt dit unieke initiatief de kans verder te ontwikkelen. De dekking van het amendement wordt vanuit artikel 5 opgevangen voor 2020 en 2021, binnen het budget voor programma Zorg voor de Jeugd.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 2 december 2019, gewijzigd amendement, nr. 125     KST35300XVI125
Gewijzigd amendement Kuiken ter vervanging van nr. 96 over extra middelen voor ExpEx
 

2.

Dossier