35300 VIII, nr. 82 - Motie Rudmer Heerema over bij de beleidsregel LOOT behorende faciliteiten openstellen voor reguliere scholen

Deze motie werd op 7 november 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) i bij de behandeling van het wetsvoorstel Vaststelling begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2020. De tekst werd op 12 november 2019 gewijzigd.
 
Het zgn. dictum van de gewijzigde motie luidt als volgt:
 

Verzoekt de regering, geïndiceerde toptalenten op reguliere scholen meer ondersteuning te bieden door de faciliteiten behorende bij de beleidsregel LOOT open te stellen voor die reguliere scholen waar individuele geïndiceerde topsporttalenten onder toezicht van de stichting LOOT samen met de betreffende bereidwillige school een contract kunnen afsluiten, waardoor zowel school als topsporttalent samen werken aan een zo optimaal mogelijke ondersteuning in de combinatie onderwijs en topsport.

Verzoekt tevens de stichting LOOT te vragen om als expertisecentrum op te treden voor die scholen waar individuele geïndiceerde topsporttalenten een contract mee afsluiten.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 12 november 2019, gewijzigde motie, nr. 82     KST35300VIII82
Gewijzigde motie Rudmer Heerema over bij de beleidsregel LOOT behorende faciliteiten openstellen voor reguliere scholen (ter vervanging van 35300-VIII-39)
 

2.

Dossier