35300 VIII, nr. 31 - Amendement Van Meenen/Rog over meer middelen voor het LOF - Vaststelling begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2020 werd op 7 november 2019 ingediend door de Tweede Kamerleden Paul van Meenen (D66) i en Michel Rog (CDA) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Met de invoering van de wet beroep leraar en lerarenregister werd beoogd om de positie van de leraar te verstevigen. In 2018 is besloten om het lerarenregister te stoppen en de Onderwijscoöperatie op te heffen. Het Leraren Ontwikkel Fonds (LOF) is echter wel een succes waar van, voor en door leraren wordt gewerkt aan onderwijsvernieuwingen. Leraren krijgen de mogelijkheid eigen onderwijsvernieuwingen te ontwikkelen, duurzaam te implementeren en leren vernieuwen. Niet alleen met budget, maar juist ook met ondersteuning om te zorgen dat initiatieven blijvend impact hebben en leraren zich met elkaar ontwikkelen. De indieners willen dat leraren in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs een meer ondernemende rol krijgen bij de vernieuwing van het onderwijs. LOF levert daar een succesvolle bijdrage aan, dit blijkt onder andere uit het feit dat slechts 60% van de LOF-subsidieaanvragen gehonoreerd kan worden. De indieners zijn daarom van mening dat het nodig is om met dit amendement meer middelen voor het LOF beschikbaar te stellen zodat meer leraren zelf aan de slag kunnen met onderwijsvernieuwingen. De dekking wordt gehaald uit de lumpsum voor het PO, VO en mbo.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 7 november 2019, amendement, nr. 31     KST35300VIII31
Amendement Van Meenen/Rog over meer middelen voor het LOF
 

2.

Dossier