35300 VIII, nr. 24 - Amendement Van der Molen over middelen voor Het Nationaal Platform voor de Talen - Vaststelling begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2020 werd op 6 november 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Harry van der Molen (CDA) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Met de instroom van de (leraren)opleidingen Nederlands gaat het niet goed. Dit is een slechte zaak voor onze taal, taalbeheersing en cultuur. Ook zou dit op termijn er toe kunnen leiden dat er te weinig leerkrachten Nederlands zijn. Het Nationaal Platform voor de Talen heeft een plan van aanpak gepresenteerd waarvan het belangrijk is dat dit snel tot uitvoering komt. Te beginnen met maatregelen om meer leerlingen enthousiast te maken voor de (leraren)opleiding Nederlands met een studiekeuzecampagne via sociale media die aan leerlingen en ouders de uitdagende inhoud en maatschappelijke relevantie van deze studies laat zien. Met dit amendement wordt geregeld dat voor deze campagne zowel in 2020 als in 2021 honderdduizend euro beschikbaar komt. De dekking wordt gevonden in de niet-juridisch verplichte middelen bij subsidies en opdrachten in artikel 7.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 6 november 2019, amendement, nr. 24     KST35300VIII24
Amendement Van der Molen over middelen voor Het Nationaal Platform voor de Talen
 

2.

Dossier