35300 VIII, nr. 124 - Amendement Rudmer Heerema over middelen voor topsportende scholieren in gezinnen met armoede - Vaststelling begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2020 werd op 5 november 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Rudmer Heerema (VVD) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Met dit amendement wordt € 100.000 beschikbaar gesteld aan NOC*NSF om met de geëigende partners een financiële voorziening in te richten, bedoeld voor talentvolle sporters (met een Belofte, NT of IT-status) in het basis- of voortgezet onderwijs die opgroeien in gezinnen in armoede. Hier kan sprake van zijn als de ouders/verzorgers een inkomen op of onder het sociaal minimum hebben of als zij in de schuldhulpverlening/WSNPO zitten. Met de voorziening kan onder andere een bijdrage geleverd worden in kosten van contributie en materialen en reiskosten. Zo krijgen topsporttalenten uit gezinnen met armoede de kans om ondanks hun thuissituatie hun talenten in sport en op school te ontwikkelen. Dekking wordt gevonden in de niet-juridisch verplichte subsidies van het artikel. Rudmer Heerema 1 Vervanging i.v.m. een wijziging in de toelichting.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 29 november 2019, amendement, nr. 124     KST35300VIII124
Amendement Rudmer Heerema ter vervanging van nr. 22 over middelen voor topsportende scholieren in gezinnen met armoede
 

2.

Dossier