35300 VIII, nr. 18 - Amendement Westerveld/van den Hul over steunmaatregelen voor het funderend onderwijs - Vaststelling begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2020 werd op 1 november 2019 ingediend door de Tweede Kamerleden Lisa Westerveld (GL) i en Kirsten van den Hul (PvdA) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

De kwaliteit van het onderwijs voor onze kinderen staat onder druk door het lerarentekort en de grote werkdruk. Bonden en werkgevers hebben gezamenlijk een noodpakket samengesteld met maatregelen om in het funderend onderwijs deze zorgwekkende ontwikkelingen te stoppen. In het primair onderwijs worden de salarissen verhoogd en extra werkdruk-middelen vrijgemaakt (die samen met de personeelsgeleding van de medezeggenschap moet worden besteed op de scholen). In het voortgezet onderwijs wordt een lessenreductie voor leraren gerealiseerd om de werkdruk te verlagen en de kwaliteit van het onderwijs te verhogen. Daarnaast wordt er specifiek geïnvesteerd in kansengelijkheid van leerlingen in achterstandsgebieden, omdat daar het lerarentekort extra hard toeslaat. Dit amendement beoogd hiervoor structureel 241,5 miljoen euro vrij te maken voor het primair onderwijs en 182 miljoen euro voor het voortgezet onderwijs.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 1 november 2019, amendement, nr. 18     KST35300VIII18
Amendement Westerveld/van den Hul over steunmaatregelen voor het funderend onderwijs
 

2.

Dossier