35300 XVI, nr. 31 - Amendement Kerstens over 2,42 miljoen euro steun aan POH'ers voor ouderenzorg - Vaststelling begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2020 werd op 31 oktober 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Dit amendement beoogt praktijkondersteuners in de huisartsenzorg (POH) voor ouderenzorg te equiperen om aan de complexe zorgvraag te kunnen voldoen. Steeds meer ouderen blijven langer thuis wonen en hebben daarom meer zorg nodig van de huisartsenpraktijk. Een POH'er is goed in staat om te signaleren wanneer een oudere kwetsbaarder wordt, meer zorg nodig heeft, of wanneer mantelzorgers overbelast raken. Daarmee is de POH'er van onschatbare waarde, maar ook steeds verder overbelast. Door middel van een driejarig programma waarin POH-ouderen in huisartsenpraktijken geplaatst zullen worden, zal worden gemeten hoe zij huisartsen ontzien en de zorg voor thuiswonende ouderen verbeteren. Dit driejarige programma voorziet in extra opleidingen voor huidige POH-ouderen en zijinstromers en het faciliteren van samenwerking met wijkverpleging en programmaleiding. Hiervoor wordt 2,42 miljoen euro vrijgemaakt, verspreid over de jaren 2020, 2021 en 2022. Dekking wordt gevonden in de niet-juridisch verplichte middelen op artikel 4.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 31 oktober 2019, amendement, nr. 31     KST35300XVI31
Amendement Kerstens over 2,42 miljoen euro steun aan POH'ers voor ouderenzorg
 

2.

Dossier