WGK010342NL - Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB)
Wijziging van het Scheepsafvalstoffenbesluit Rijn- en binnenvaart in verband met het herstel van een omissie (lozen zeeschepen)
Pre-dossier

 

Met deze wijziging van het Scheepsafvalstoffenbesluit (hierna: SAB) wordt een omissie hersteld met betrekking tot het lozen van huishoudelijk afvalwater door zeeschepen. In het SAB was voor zeeschepen onbedoeld geen vrijstelling opgenomen van het in artikel 6.2, eerste lid, van de Waterwet opgenomen verbod om stoffen in een oppervlaktewaterlichaam te brengen. Voorheen was een vrijstelling op de lozingsvergunningplicht opgenomen in artikel 4, derde lid, van het Uitvoeringsbesluit artikel 1, derde lid, Wet verontreiniging oppervlaktewateren. Bij de invoering van de Waterwet is deze vrijstelling abusievelijk komen te vervallen. Op grond van artikel 6.2, eerste lid, onder b, van de Waterwet kan van het verbod vrijstelling worden verleend bij algemene maatregel van bestuur.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van het Scheepsafvalstoffenbesluit Rijn- en binnenvaart in verband met het herstel van een omissie (lozen zeeschepen)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.