35300 XVI, nr. 17 - Amendement Kerstens over 600 miljoen voor betere salarissen van zorgmedewerkers - Vaststelling begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2020 werd op 30 oktober 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid John Kerstens (PvdA) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

De mensen die in de zorg werken, zijn de kurk waarop goede zorg drijft. Maar die kurk dreigt kopje onder te gaan aan te weinig collega's, te veel werkdruk en onvoldoende waardering, ook in hun portemonnee. Met dit amendement wordt meer geld vrijgemaakt voor betere salarissen in de zorg. Dat maakt de sector aantrekkelijker om erin te gaan werken en ook te blijven werken. Dat leidt op zijn beurt tot (behoud van) meer collega's en derhalve minder werkdruk terwijl de noodzakelijke waardering voor de mensen in de zorg er beter door tot uiting komt. Met dit amendement wordt de Minister in staat gesteld om via een rijksbijdrage de beschikbare ruimte voor de arbeidskostenontwikkeling zorg (OVA) te vergroten. Dekking wordt gevonden in de middelen die vrijkomen bij het niet verlagen van de vennootschapsbelasting vanaf 2021 zoals voorgesteld in amendement 35 302, nr. 5.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 30 oktober 2019, amendement, nr. 17     KST35300XVI17
Amendement Kerstens over 600 miljoen voor betere salarissen van zorgmedewerkers
 

2.

Dossier