35300 XVI, nr. 14 - Amendement Hijink over middelen voor kleinschalige zorgbuurthuizen - Vaststelling begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Volksgezondheid, Welzijn en Sport 2020 werd op 24 oktober 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Maarten Hijink (SP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

Dit amendement regelt dat in 2020 6.5 duizend mensen niet noodgedwongen thuis hoeven te blijven wonen als zij zelf een voorkeur hebben voor verblijf in een beschutte kleinschalige woonvorm, zoals een Zorgbuurthuis. De stimuleringsregeling wonen en zorg wordt met € 40 miljoen uitgebreid, zodat er meer vaart wordt gezet achter de bouw van kleinschalige zorgbuurthuizen. Indiener vindt het van groot belang dat ouderen een keuze hebben tussen thuis wonen met goede thuiszorg of een fijne plek hebben in een kleinschalige woonvorm of verzorgingshuis. De dekking van € 40 miljoen wordt gevonden binnen het plafond Zorg uit de middelen (€ 55 miljoen) die waren gereserveerd voor de oploop voor Waardigheid en Trots (Ramingsbijtelling Wlz) die is komen te vervallen.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 24 oktober 2019, amendement, nr. 14     KST35300XVI14
Amendement Hijink over middelen voor kleinschalige zorgbuurthuizen
 

2.

Dossier