35300 XII, nr. 9 - Amendement Stoffer over ondersteuning voor uitvoering metingen emissiereductie - Vaststelling begroting Infrastructuur en Waterstaat 2020

Dit amendement op het wetsvoorstel Vaststelling begroting Infrastructuur en Waterstaat 2020 werd op 16 oktober 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) i.
 
De toelichting van de indiener luidt als volgt:
 

In het kader van de stikstofproblematiek en het advies van de commissie Remkes is het van groot belang dat snel innovatieve ammoni-akemissie reducerende technieken en methoden voor de veehouderij beoordeeld en erkend moeten worden. De indiener constateert dat het in de praktijk vaak heel moeizaam gaat. Verschillende ondernemers lopen vast in onduidelijke procedures, communicatie en randvoorwaarden, waardoor emissie reducerende technieken onnodig op de plank blijven liggen. Daarbij komt dat metingen duur zijn en voor deze ondernemers de kosten voor de baat uitgaan. De indiener wil in dit verband wijzen op de positieve wijze waarop in de FoodValley het ontwikkelen en meten van innovatieve fijn stof reducerende technieken gefaciliteerd wordt, inclusief financiële ondersteuning van decentrale overheden. De indiener stelt voor om een dergelijke aanpak ook toe te passen bij innovatieve technieken en methoden voor de reductie van ammoniakemissie en geld te reserveren voor ondersteuning bij onder meer het uitvoeren van metingen. De dekking wordt gevonden in het beschikbare budget voor subsidies voor Duurzame productketens (21.05).

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 16 oktober 2019, amendement, nr. 9     KST35300XII9
Amendement Stoffer over ondersteuning voor uitvoering metingen emissiereductie
 

2.

Dossier