35269, nr. 9 - Amendement Omtzigt/Lodders over het uitzonderen van de nabetaling van erfbelasting - Wijziging van de wijziging van de Wet op het kindgebonden budget in verband met verhoging van de inkomensgrens voor paren

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging van de wijziging van de Wet op het kindgebonden budget in verband met verhoging van de inkomensgrens voor paren werd op 19 september 2019 ingediend door de Tweede Kamerleden Pieter Omtzigt (CDA) i en Helma Lodders (VVD) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Dit amendement regelt dat aanspraken op nabetalingen van het kindgebonden budget over de jaren 2013 tot en met 2017 zijn vrijgesteld van erfbelasting. Deze vrijstelling werkt terug tot en met 1 januari 2013 en geldt uitsluitend voor erfgenamen die vóór 1 september 2019 op grond van de Successiewet 1956 aangifte hebben gedaan. Hiermee wordt een onbedoeld onderscheid voorkomen. Als een partner overleden is die recht had, zou er wel erfbelasting verschuldigd zijn. Als de overlevende partner rechthebbend is, is er geen erfbelasting verschuldigd. Dit is duidelijk een onbedoeld effect. De indieners achten het wenselijk dat deze vrijstelling vermeld wordt in de aankondigingsbrief, zodat onnodige vragen aan de belastingtelefoon voorkomen kunnen worden.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 19 september 2019, amendement, nr. 9     KST352699
Amendement Omtzigt/Lodders ter vervanging van nr. 8 over het uitzonderen van de nabetaling van erfbelasting
 

2.

Dossier