Brief regering; Financieringsaanvraag Nederlandse stichting in Koeweit - Grondrechten in een pluriforme samenleving

Deze brief is onder nr. 133 toegevoegd aan dossier 29614 - Grondrechten in een pluriforme samenleving.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Grondrechten in een pluriforme samenleving; Brief regering; Financieringsaanvraag Nederlandse stichting in Koeweit
Document­datum 16-07-2019
Publicatie­datum 27-08-2019
Nummer KST29614133
Kenmerk 29614, nr. 133
Commissie(s) Buitenlandse Zaken (BUZA)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2018-

2019

29 614

Grondrechten in een pluriforme samenleving

Nr. 133

BRIEF VAN DE MINISTERS VAN BUITENLANDSE ZAKEN EN VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 16 juli 2019

In februari jl. heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een diplomatieke nota ontvangen van de ambassade van Koeweit. In de nota laat de ambassade weten dat Stichting Rahma Relief Nederland een aanvraag voor financiering heeft ingediend in Koeweit. De ambassade verzoekt het ministerie om aanvullende informatie over de organisatie. Koeweit geeft met de nota uitvoering aan bilaterale afspraken over transparantie van financieringsaanvragen.

De nota is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, conform de afspraken die daartoe zijn gemaakt, onmiddellijk gedeeld met betrokken ministeries en overheidsdiensten. Vervolgens is Stichting Rahma Relief Nederland onder coördinatie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid uitgebreid besproken binnen de Taskforce Problematisch Gedrag & Ongewenste Buitenlandse Financiering. De gemeente Rotterdam, waar de stichting is geregistreerd, is geïnformeerd.

Op basis van de beschikbare informatie stelt de Taskforce vast dat er wat betreft de aanvraag van de Stichting Rahma Relief Nederland onduidelijkheden zijn die nader onderzoek vergen. De ambassade van Koeweit is overeenkomstig geïnformeerd. Zodra het onderzoek is afgerond zal de Kamer van de uitkomst hiervan op de hoogte worden gebracht.

Met deze brief geven de Minister van Buitenlandse Zaken en de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid opvolging aan de motie-

kst-29614-133 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2019

Karabulut/Segers (Kamerstuk 29 614, nr. 99) die de regering verzoekt informatie over buitenlandse financiering uit Golflanden of elders zo snel mogelijk te delen met de Kamer en gemeentes.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

S.A. Blok

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

  • W. 
    Koolmees

Tweede Kamer, vergaderjaar 2018-2019, 29 614, nr. 133 2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.