Brief regering; Reactie op verzoek commissie om een update aangaande het tijdpad van het ADR-onderzoek naar het uitnodigingenbeleid bij de erfbelasting en de publicatie daarvan - Belastingdienst

Deze brief is onder nr. 499 toegevoegd aan dossier 31066 - Belastingdienst.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Belastingdienst; Brief regering; Reactie op verzoek commissie om een update aangaande het tijdpad van het ADR-onderzoek naar het uitnodigingenbeleid bij de erfbelasting en de publicatie daarvan
Document­datum 02-07-2019
Publicatie­datum 03-07-2019
Nummer KST31066499
Kenmerk 31066, nr. 499
Commissie(s) Financiën (FIN)
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2018-2019

31 066

Belastingdienst

Nr. 499    BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 2 juli 2019

De vaste commissie voor Financiën heeft de Minister van Financiën verzocht om een update aangaande het tijdpad van het ADR-onderzoek naar het uitnodigingenbeleid bij de erfbelasting en de publicatie daarvan. Mede namens de Minister informeer ik u bij deze brief. Naar aanleiding van dit verzoek heb ik contact opgenomen met de ADR.

Het onderzoek naar het uitnodigingenbeleid bij de erfbelasting loopt. De interviews zijn gehouden en op dit moment wordt gewerkt aan de afronding van de analyse. Het eerste conceptrapport wordt naar verwachting in de eerste week van juli aan de interne kwaliteitstoetser van de ADR aangeboden. Daarna wordt het conceptrapport aan de opdrachtgever, in dit geval Directoraat Generaal Belastingdienst, verzonden voor hoor en wederhoor. Vervolgens zal de DG Belastingdienst een bestuurlijke reactie schrijven die aan het rapport wordt toegevoegd alvorens het rapport definitief wordt gemaakt.

Door de verschillende stappen die nog nodig zijn om te komen tot afronding is de verwachting dat dit rapport in september aan uw Kamer wordt toegezonden. Dit is helaas later dan ik u eerder gemeld heb.1 Uw Kamer heeft in de aanloop naar de start van het onderzoek verzocht om de onderzoeksopzet uit te breiden. Hierdoor heeft de aanloop naar de start van het onderzoek langer geduurd dan verwacht. Ik heb de ADR gevraagd om bij deze opdracht zoveel mogelijk rekening te houden met de aanvullende wensen van uw Kamer.2 Ik ben van mening dat de kwaliteit van het onderzoek gaat boven de snelheid. Ik zie het rapport van de ADR met interesse tegemoet.

De Staatssecretaris van Financiën,

  • M. 
    Snel

1    Kamerstuk 31 066, nr. 465.

2    Kamerstuk 31 066, nr. 484

kst-31066-499 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2019

Tweede Kamer, vergaderjaar 2018-2019, 31 066, nr. 499


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.