35146, nr. 17 - Motie Voordewind over integrale zorg en ondersteuning voor jeugdigen en hun gezin - Toegang tot de Wet langdurige zorg voor psychisch gestoorden die behoefte hebben aan permanent toezicht of 24 uur per dag zorg nabij

Deze motie werd op 27 juni 2019 ingediend door het Tweede Kamerlid Joël Voordewind (CU) i bij de behandeling van het wetsvoorstel Toegang tot de Wet langdurige zorg voor psychisch gestoorden die behoefte hebben aan permanent toezicht of 24 uur per dag zorg nabij. De tekst werd op 2 juli 2019 gewijzigd.
 
Het zgn. dictum van de gewijzigde motie luidt als volgt:
 

verzoekt de regering, bij het in kaart brengen van de effecten van de overheveling van jeugdigen met een langdurende psychische stoornis vanuit de Jeugdwet naar de Wlz, in overleg met gemeenten en zorginstellingen ook te kijken naar de mogelijkheden om deze groep jeugdigen en hun gezin, binnen de huidige wettelijke kaders, indien nodig integrale zorg en ondersteuning te bieden, en daarbij te bekijken of de ondersteuning vanuit de Jeugdwet voldoende aansluit op de geboden zorg vanuit de Wlz.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 2 juli 2019, gewijzigde motie, nr. 17     KST3514617
Gewijzigde motie Voordewind over integrale zorg en ondersteuning voor jeugdigen en hun gezin (ter vervanging van 35146-14)
 

2.

Dossier