35100 NL - wetsvoorstel
Implementatie van artikel 83bis van het Verdrag inzake de internationale burgerluchtvaart (overdracht toezicht aan staat van exploitatie)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 3 december 2018 ingediend door de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Van Nieuwenhuizen-Wijbenga i.

 

Dit wetsvoorstel zorgt er voor dat in de Wet luchtvaart voorzieningen worden opgenomen om de overdracht van bevoegdheden en verantwoordelijkheden op het gebied van luchtvaartveiligheid zowel door als aan Nederland mogelijk te maken. Op grond van het Verdrag van Chicago moeten aangesloten staten een register bijhouden van de uit hun land afkomstige vliegtuigen. Daarbij zijn zij ook verantwoordelijk voor het toezicht op de veiligheid van die geregistreerde vliegtuigen. Het komt echter vaak voor dat die vliegtuigen via leasecontracten vliegen bij een maatschappij uit een ander land. Hierdoor wordt het toezicht op die vliegtuigen moeilijker. Artikel 83bis van het Verdrag van Chicago biedt de mogelijkheid dit probleem op te lossen door de het toezicht en de verantwoordelijkheden over te dragen aan de staat waar het verhuurd luchtvaartuig ook daadwerkelijk geëxploiteerd wordt. Dit wetsvoorstel maakt dit ook voor Nederland mogelijk.

1.

Volledige titel

Wijziging van de Wet luchtvaart ter implementatie van artikel 83bis van het op 7 december 1944 te Chicago tot stand gekomen Verdrag inzake de internationale burgerluchtvaart (Trb. 1973, 109)

2.

Documenten

(17 stuks)

2 30 november 2018, koninklijke boodschap, nr. 1     KST351001
Koninklijke boodschap
 
2 30 november 2018, voorstel van wet, nr. 2     KST351002
Voorstel van wet
 
2 30 november 2018, memorie van toelichting, nr. 3     KST351003
Memorie van toelichting
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.